Biohacked IQ & EQ – coaching prin lectură

Tu cum stai cu cititul? Îţi antrenezi mintea în mod regulat? În ceea ce mă priveşte, citesc mult. Foarte mult. Şi fac asta de foarte mult timp, încă de dinainte să mă apuc de coaching.

 

Pe mine personal m-a preocupat dintotdeauna cum aş putea să citesc cât mai rapid şi cât mai mult. Cum să devin şi mai eficient, inclusiv în domeniul lecturii. Mai ales că puteam să citesc foarte rapid presa şi diferite articole ştiinţifice, economice etc. mai puţin importante.

 

Dar cum poţi să citeşti rapid o carte importantă – în care fiecare detaliu, fiecare propoziţie contează? Cum poţi, de exemplu, să-l citeşti rapid pe Viktor Frankl, Albert Camus sau o carte recentă din domeniul neuroştiinţelor? Urmând sfaturile de pe internet privind citirea rapidă? J

Adevărul este că nu ai cum. Cărţile importante trebuie citite încet. Foarte încet.

Sau?

 

Soluţii rapide de coaching prin lectură

 coaching

Ce-ar fi dacă ţi-aş da o soluţie care ar face posibil acest lucru: să citeşti cărţile care valorează cel mai mult pentru dezvoltarea ta personală în puţinul, foarte puţinul timp pe care îl ai la dispoziţie?

Înainte să-ţi dezvălui metoda, hai să-ţi spun şi de ce ar fi bine pentru tine să o urmezi. De ce să citeşti mult (foarte mult) şi ce fel de cărţi te-ar ajuta cel mai mult?

 

Citeşte mai mult pentru a fi un leader mai bun !

Ştiu că probabil nu ai timp şi nici nu-ţi doreşti să devii un şoarece de bibliotecă. Dar sunt anumite cărţi şi materiale pe care ţi le recomandă chiar unii dintre eroii tăi personali – sau, în orice caz, persoane de succes, ale căror sfaturi ar fi bine să le urmezi.

Marii leaderi din business şi din viaţa politică au citit întotdeauna mult, foarte mult.

  • Steve Jobs avea un interes inepuizabil pentru poeziile lui William Blake
  • fondatorul companiei Nike, Phil Knight îşi venerează biblioteca în asemenea măsură încât trebuie să te descalţi şi să te apleci, ca într-o sală de arte marţiale, înainte de a intra
  • antreprenorul miliardar David Rubenstein citeşte 6 cărţi pe săptămână
  • Bill Gates citeşte 50 de cărţi pe an
  • Warren Buffet îşi petrece 5-6 ore zilnic citind ziarele şi revistele din întreaga lume şi rapoarte de companii
  • Elon Musk a crescut citind 2 cărţi pe zi ( ! ), potrivit fratelui său
  • Mark Cuban citeşte +3 ore/zi
  • Arthur Black, fondatorul companiei Home Depot, citeşte două ore zilnic
  • proprietarul echipei de baschet Cleveland Cavaliers, Dan Gilbert citeşte 1-2 ore pe zi
  • Winston Churchill şi-a câştigat premiul Nobel în literatură, nu pentru pace J

 

Ce avantaje are coaching-ul prin lectură pentru Tine?

Cărţile şi articolele pe care ţi le recomand îţi cresc IQ-ul şi EQ-ul : inteligenţa analitică şi cea emoţională.

Primul tip de inteligenţă te va ajuta să iei decizii mai bune, folosindu-ţi resursele disponibile momentan pentru a obţine rezultatul optim, iar cea de a doua, să cooperezi şi mai eficient cu oamenii din jurul tău.

Prin acest program de coaching prin lectură:

  • vei fi la ordinea zilei cu rezultatele din cele mai importante discipline ştiinţifice care te ajută să devii un leader mai performant (sociologie, economie, psihologie etc.)
  • îţi vor veni idei creative şi vei introduce inovaţii profitabile pentru viaţa ta personală şi/sau afacerea ta
  • vei învăţa să comunici mai eficient cu echipa ta şi, în general, cu oamenii din jurul tău, construindu-ţi o echipă care te va susţine şi pe care poţi să o conduci spre succes
  • inteligenţa emoţională , capacitatea de a vedea lucrurile şi din perspectiva altora, îţi va fi de folos în orice negociere şi în situaţiile interpersonale de confruntare şi de colaborare, într-un cuvânt, în viaţa ta de zi cu zi
  • citirea textelor potrivite, selecţionate pentru a te ajuta să creşti în domeniile de viaţă care contează cel mai mult pentru tine şi pentru succesul tău, îţi va oferi inspiraţie şi o metodă de relaxare

 

Cărţile pe care orice leader ar trebui să le cunoască

 

Deocamdată, îţi ofer avantajele unui program de coaching prin lectură chiar aici, prin blogul BioHackedSelf, unde voi sintetiza cele mai importante volume, care te vor ajuta să devii un leader mai performant şi mai productiv.

 

Dacă te interesează sănătatea ta fizică şi emoţională – dacă vrei să fii mai fit sau să slăbeşti – sau dacă vrei să îţi maximizezi potenţialul în business, sport şi viaţa personală, iată metodele de coaching care te ajută!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.