“I can imagine a future in which, just as many of us exercise physically, we’ll also exercise mentally for twenty or thirty minutes a day. ... it’s clear that getting people to pay attention to what’s good in their lives is a good thing. There’s no question about that.”

Daniel Kahneman

Fie că eşti CEO sau sportiv, performanța (fitnessul mental) înseamnă că poţi să-ţi foloseşti în mod optim potenţialul de care dispui în momentul respectiv. Uneori, însă, anumite „interferenţe” (stresul, frica, grijile, anxietatea etc.) par să se interpună între Tine şi performanţa de care eşti capabil.

Iată un exemplu. Este extrem de simplu să treci peste o scândură de 10 cm lăţime şi de 10 m lungime dacă scândura se află la numai jumătate de metru de pământ. Totul se schimbă însă atunci când mutăm scândura la 100 m de sol! Oare de ce?

Scândura este aceeaşi. Diferenţa este în mintea ta.

 

Obiectivul programului de coaching mental pe care îl propun este, metaforic vorbind, să te înveţe să traversezi o asemenea scândură „ca şi cum” aceasta s-ar afla la numai jumătate de metru de pământ. Acesta este motivul pentru care merită să încerci un program de coaching mental prin biohacking.

Altfel spus: îţi vei depăşi limitele şi îţi vei învinge obstacolele datorită unui nivel de fitness mental superior, la care vei ajunge prin metode speciale de biohacking.

 

Cum putem atinge împreună acest nivel de fitness mental prin coaching?

Ca director al Biohacked Self şi coach/trainer profesionist, pot să-ţi spun că există mai multe metode de abordare.

Bunăoară, strategia ceea mai des urmărită în psihologia sportivă sau în coaching se bazează pe adoptarea anumitor modele cognitive şi comportamentale (modificarea/schimbarea gândurilor şi a comportamentelor) precum şi folosirea modelului existenţial; identificarea obiectivului cel mai important şi creşterea motivaţiei şi a concentrării. De asemenea, se pot folosi diferite metode de relaxare psihosomatică, vizualizare şi training autogen – toate acestea având ca scop reducerea treptată, pe termen lung, a nivelului de stres şi anxietate.

 

Există însă şi un shortcut : o cale mai scurtă și mai eficientă (practic asta inseamnă biohacking ☺?)

Metoda mai simplă şi mai rapidă pentru atingerea unei stări mentale relaxate şi focusate în acelaşi timp, „calea regală“ spre fitness-ul mental duce prin Respiraţie.


Starea mentală cunoscută ca FLOW în literatura de specialitate, care îţi va aduce maximalizarea performanţei şi productivităţii, poate fi atinsă și prin exerciţiile de respiraţie pe care poți să ți le însușești în cadrul acestui program de coaching mental.


Concentrându-te asupra respiraţiei, îţi vei muta atenţia de la gândurile negative şi, totodată, vei crea şi anumite schimbări fiziologice în corpul tău, trecând de la starea de stres şi răspunsul de „luptă sau fugă“ caracteristic pentru anxietatea care-ţi inhibă performanţa, la o stare de relaxată dar focusată, cea a performanței și a productivității superioare.

Respiraţia reprezintă o scurtătură eficientă și efectivă, un instrument mental puternic şi fiabil, așadar, un adevărat biohack – dat fiind faptul că poate fi controlată mult mai uşor decât mintea, secretul fiind numai că trebuie să respiri într-un mod conştient. Cu timpul, noile legături neuronale care le creăm vor deveni din ce în ce mai puternice, iar Tu vei simţi în scurt timp diferenţa în viaţa ta zilnică (principiul neuroplasticității, dublat de principiul condiționării clasice al lui Pavlov).

 

Coaching mental pentru un nivel crescut de performanţă şi productivitate

Avantajele principale ale acestui program de fitness mental:

 • Şedinţe personale de coaching (sau training, daca e cazul), one-on-one, cu Attila Kovács, PhD, executive și performance coach certificat de EMCC (European Mentoring and Coaching Council).
 • Evaluare permanentă a progresului realizat – dat fiind faptul că metoda de biohacking practicată de Attila se bazează pe cuantificarea de sine (self-quantification) riguroasă, vom putea măsura schimbarea şi astfel vei atinge rezultate garantate în timp record.

Astfel, în locul termenilor generali şi foarte vagi de stress, anxietate etc, noi vom lucra cu cifre şi date concrete, la fel ca şi în cazul conducerii unei afaceri sau a unei echipe, urmărind o creştere statistică permanentă a factorilor măsuraţi.

 

Aceste cuvinte, pe care le auzim la tot pasul, poate că sună bine, dar sunt lipsite de sens dacă nu reușim să le cuantificăm și să le măsurăm concret. Acesta este unul dintre principiile esențiale ale abordării pe care o propun.

 

„A fi mai puțin stresat“, a suferi de „mai puțină anxietate“ nu sunt stări măsurabile. „Stresul“ și „anxietatea“ rămân cuvinte goale, dacă nu reușim să le cuantificăm. În schimb, „vreau să-mi reduc ritmul cardiac“ (HR) sau „vreau să-mi cresc variabilitatea ritmului cardiac“ (HRV) sau “vreau am un nivel al concentrației mai bun (unde cerebrale specifice, EEG) reprezintă obiective cuantificabile, care sunt determinante pentru stăriile psihice respective.

 

 În acest fel, putem stabili obiective concrete și le putem atinge mult mai ușor, printr-un proces controlat, iar Tu te vei putea convinge prin date obiective referitor la faptul că programul funcționează – ceea ce este cam rar în întregul domeniu al dezvoltării de sine și al coaching-ului.

 

 Instrumentele cu care vom lucra includ: analiza Variabilităţii Ritmului Cardiac (HRV, pentru gestionarea mai bună a stresului zilnic), electroencefalograma (EEG – pentru creşterea capacităţii de concentrare), oximetrul (pentru antrenamentele hipoxice şi hipercapnice, pentru sportivii de performanță în special), analiza componenţei corporale (pentru măsurarea eficientă a procentului de grăsime corporală), metode speciale pentru analiza somnului şi nutriţiei etc.

 

 •  În ceea ce priveşte confidenţialitatea, poţi avea încredere în faptul că tot ce vei discuta cu Attila, va rămâne între voi.

 

 • Acesta este programul de coaching mental cel mai focusat, creat pentru a-ţi oferi într-un timp relativ scurt schimbări sustenabile şi cuantificabile, sub îndrumarea unui coach/trainer printre clienţii căruia se numără sportiv cu medalie la campionate mondiale, sportiv olimpic, campioni naţionali, leaderi din lumea afacerilor.

 

Attila Kovacs a ajuns campion în freediving (scufundări libere) datorită metodelor sale de coaching/training – şi te va ajuta şi pe Tine să îţi atingi obiectivele personale, oricare ar fi acestea!

 

Scrie-i un mesaj lui Attila despre obiectivele tale şi rezultatele de fitness mental şi fizic pe care doreşti să le obţii!

Contact 

Rezultatele principale ale celor care au absolvit programul:

 • conştiinţă şi încredere de sine crescute
 • schimbări cognitive şi comportamentale pozitive
 • accesarea stării de flow
 • formarea unei gândiri pozitive
 • capacitate mai bună de a lua decizii şi o intuiţie mai dezvoltată
 • claritate mentală
 • forţă psihică şi fizică crescute
 • o organizare mai bună a sarcinilor vieţii de zi cu zi şi a celor legate de muncă
 • performanţă şi productivitate crescută
 • stres şi anxietate redusă
 • optimizarea metabolismului şi a sănătăţii

 

Pentru a afla Costul programului de coaching/training mental Contactează-l pe Attila! și vei beneficia de atenţia personală şi de întreaga experienţă profesională a lui Attila Kovacs, PhD, care te va ajuta să îţi atingi garantat obiectivele personale.

 

Vrei să ajungi la nivelul maxim de performanţă şi productivitate şi să stabileşti recorduri personale în domeniile de activitate în care îţi propui să creşti? Fie că este vorba despre performanța în sport, productivitatea în muncă sau depăşirea anumitor probleme personale – metodele de biohacking te vor ajuta.

 

Înscrie-te acum într-un program care-ţi va schimba viaţa!

Biohackuieşte-te pentru a-ţi creşte performanţa și productivitatea!

Contact

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.