Despre Attila Kovács, PhD, pe scurt

Marea schimbare a intervenit în viața mea atunci când am început să respir mai puțin… Și m-am îndrăgostit de o disciplină sportivă mai puțin cunoscută, de scufundările libere(freediving).

În scurt timp, am reușit să stabilesc două recorduri naționale, ajungând până la nivelul meu prezent, la care sunt capabil să îmi țin respirația pentru mai mult de 7 minute, fiind capabil să realizez scufundări de până la 45 m adâncime, cu o singură respirație evident, si fără labe de natație.

Scufundările libere reprezintă modul cel mai natural al explorării adâncurilor oceanelor,

metoda cea mai bună pentru atingerea libertăţii individuale și explorarea sinelui.

Scufundarea liberă are ca miză să afli cât timp poți să-ți ții răsuflarea și cât de adânc poți să ajungi cu o singură respirație. Pentru a avea succes în această disciplină sportivă, trebuie să ai atitudinea mintală corespunzătoarea și să-ți provoci limitele trupului și minții.

Scufundările libere constituie un sport competitiv internațional. Freediverii profesioniști exploatează capacitatea de adaptare a corpului uman la scufundări pentru a ajunge la adâncimi de peste 200 m cu o singură respirație.

Atenţie: Este esenţial ca la începutul practicării acestui sport să înţelegem riscurile inerente, să învăţăm să ne scufundăm în condiţii de siguranţă, cu ajutorul unui instructor calificat, și ca niciodată să nu facem scufundări singur.

Scufundările libere m-au ajutat să devin dintr-un om stresat, cu probleme de sănătate, un campion care a stabilit recorduri naționale in sportul acesta, care necesită nu numai concentrație maximă, ci și o pregătire fizică excepțională. Am reușit astfel să mă biohackuiesc prin metode inovatoare, pe care le-am stabilit în urma unor lungi și costisitoare cercetări și a experimentării pe mine însumi, astfel încât am ajuns să-mi țin răsuflarea sub apă pentru un timp record.

În esență: drumul de dezvoltare personală (biohacking) pe care l-am parcurs m-a ajutat să ajung la un nivel aproape „suprauman“ față de cum eram mai înainte.

Chiar dacă începând de la vârsta de 26 de ani am ocupat o poziție de conducere și am fost activ ca leader în diferite domenii, timp de aproape două decenii, încetul cu încetul am ajuns să simt că ceva nu este în regulă. După un startup de succes și după ce activitatea mea didactică de la universitate îmi cerea tot mai mult timp şi tot mai multă energie, am simțit că devine din ce în ce mai greu să mă mobilizez.

Toate acestea până când, într-o bună zi, așa cum spunem, freedivingul mi-a oferit posibilitatea să mă biohackuiesc, si mai mult decât atât, să investesc timp și bani cercetării proprii a acestui subiect.

Pe lângă faptul că mă consider un „biohacker“, sunt executive  și performance coach certificat de EMCC (European Mentoring and Coaching Council).

Viziunea mea se inspiră din cunoștințele mele din domeniul neuroștiinței și din cele legate de procesele mintale necesare pentru crearea unei atitudini bazate pe performanță, atingerea excelenței și asigurarea unor rezultate sustenabile. În ceea ce mă privește, am încredere totală în ceea ce le predau clienților mei, deoarece eu însumi am folosit cu succes aceste metode, stabilind două recorduri naționale la scufundări libere (freediving), un sport riguros în care capacitatea fizică trebuie să fie însoțită de încredere în sine, un psihic puternic și control mintal.

Crezul meu este că „existenţa precede esenţa“. Cu alte cuvinte: „omul mai întâi există, ia cunoștință de el, survine în lume – şi abia după aceea se definește“ (Sartre). Faptul că esența noastră nu este predeterminată și identitatea noastră nu este predefinită reprezintă o provocare și o responsabilitate enormă: ne oferă posibilitatea să ne schimbăm, să devenim ceea ce vrem să fim.

Misiunea mea ca „biohacker coach“ este să te ajut să-ți conștientizezi această responsabilitate, să te provoc și să te motivez ca să aplici „biohack-urile“ pe care le-am descoperit pe parcursul a 5 ani de experimente asupra propriei mele persoane și al măsurării conştiente a performanței mele, pentru ca și tu să aplici aceste instrumente de dezvoltare și să devii persoana care vrei să fii.

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.