Ce este reziliența și cum putem să o dezvoltăm pentru a avea o performanță mărită în sport și leadership?

Cei mai mulți dintre noi ne dorim să avem mai multă energie la sfârșitul zilei. Nivelul nostru de reziliență joacă un rol important în acest aspect.


coaching

Tu cum stai cu cititul? Îţi antrenezi mintea în mod regulat? În ceea ce mă priveşte, citesc mult. Foarte mult. Şi fac asta de foarte mult timp, încă de dinainte să mă apuc de coaching.

 

Pe mine personal m-a preocupat dintotdeauna cum aş putea să citesc cât mai rapid şi cât mai mult. Cum să devin şi mai eficient, inclusiv în domeniul lecturii. Mai ales că puteam să citesc foarte rapid presa şi diferite articole ştiinţifice, economice etc. mai puţin importante.

 

Dar cum poţi să citeşti rapid o carte importantă – în care fiecare detaliu, fiecare propoziţie contează? Cum poţi, de exemplu, să-l citeşti rapid pe Viktor Frankl, Albert Camus sau o carte recentă din domeniul neuroştiinţelor? Urmând sfaturile de pe internet privind citirea rapidă? J

Adevărul este că nu ai cum. Cărţile importante trebuie citite încet. Foarte încet.

Sau?


Imaginati-va un copil de sase ani care se joaca cu jucariile lui. Ganditi-va la acea stare de concentare si relaxare in care se afla in momentul Acela. V-ati gandit vreodata ca este posibil sa aveti aceasta stare mentala in timpul muncii sau cand aveti de a face cu provocari in sportul competitional? Ei bine, acest articol va va ajuta sa redobanditi starea respectiva prin coaching mental…


Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.