Despre Attila Kovács, PhD, pe scurt

Marea schimbare a intervenit în viața mea atunci când am început să respir mai puțin… Și m-am îndrăgostit de o disciplină sportivă mai puțin cunoscută, de scufundările libere (freediving).

În scurt timp, am reușit să stabilesc două recorduri naționale, ajungând până la nivelul meu prezent, la care sunt capabil să îmi țin respirația pentru mai mult de 7 minute, fiind capabil să realizez scufundări de până la 45 m adâncime, cu o singură respirație evident, si fără labe de natație.

Scufundările libere reprezintă modul cel mai natural al explorării adâncurilor oceanelor,

metoda cea mai bună pentru atingerea libertăţii individuale și explorarea sinelui.

Scufundarea liberă are ca miză să afli cât timp poți să-ți ții răsuflarea și cât de adânc poți să ajungi cu o singură respirație. Pentru a avea succes în această disciplină sportivă, trebuie să ai atitudinea mintală corespunzătoarea și să-ți provoci limitele trupului și minții.

Scufundările libere constituie un sport competitiv internațional. Freediverii profesioniști exploatează capacitatea de adaptare a corpului uman la scufundări pentru a ajunge la adâncimi de peste 200 m cu o singură respirație.

Atenţie: Este esenţial ca la începutul practicării acestui sport să înţelegem riscurile inerente, să învăţăm să ne scufundăm în condiţii de siguranţă, cu ajutorul unui instructor calificat, și ca niciodată să nu facem scufundări singur.

Scufundările libere m-au ajutat să devin acea persoana care mi-am dorit sa fiu intotdeauna, reusind recorduri naționale in sportul acesta, care necesită nu numai concentrație maximă, ci și o pregătire fizică excepțională.

În esență: drumul de dezvoltare personală pe care l-am parcurs m-a ajutat să ajung la un nivel aproape „suprauman“ față de cum eram mai înainte.

Sunt executive  și performance coach certificat de EMCC (European Mentoring and Coaching Council).

Viziunea mea se inspiră din cunoștințele mele din domeniul neuroștiinței și din cele legate de procesele mintale necesare pentru crearea unei atitudini bazate pe performanță, atingerea excelenței și asigurarea unor rezultate sustenabile. În ceea ce mă privește, am încredere totală în ceea ce le predau clienților mei, deoarece eu însumi am folosit cu succes aceste metode, stabilind două recorduri naționale la scufundări libere (freediving), un sport riguros în care capacitatea fizică trebuie să fie însoțită de încredere în sine, un psihic puternic și control mintal.

Crezul meu este că „existenţa precede esenţa“. Cu alte cuvinte: „omul mai întâi există, ia cunoștință de el, survine în lume – şi abia după aceea se definește“ (Sartre). Faptul că esența noastră nu este predeterminată reprezintă o provocare și o responsabilitate enormă: ne oferă posibilitatea să ne schimbăm, să devenim ceea ce vrem să fim.

Misiunea mea este să te ajut să-ți conștientizezi această responsabilitate, să te provoc și să te motivez ca să aplici acele metode pe care le-am descoperit pe parcursul a 5 ani de experimente asupra propriei mele persoane și al măsurării conştiente a performanței mele, pentru ca și tu să aplici aceste instrumente de dezvoltare și să devii persoana care vrei să fii.

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.